Evides ontvangt keurmerk 'Veilig en Duurzaam op weg'

Man neemt keurmerk in ontvangst van andere man

Edgar Ruijgers Manager Klant & Business Support van Evides Waterbedrijf ontving van commercieel directeur Niels van den Hoogen van Athlon het eerste certificaat van het e-Driver Keurmerk-1 ‘Veilig en duurzaam op weg’.

Wij behalen daarmee de volgende stap in ons doel tot het optimaliseren van de duurzaamheid en veiligheid in de mobiliteit. Het MVO-keurmerk is een initiatief van de Verkeersveiligheid Groep Nederland. 

e-Driver

Bij ons bedrijf nemen al ruim 200 medewerkers deel aan e-Driver via een online platform om de verkeersveiligheid te verhogen en de brandstofkosten en CO2- uitstoot te verlagen. De medewerkers krijgen via e-Driver videotrainingen over “Het Nieuwe Rijden”, tips hoe ongevallen te voorkomen, kennistesten over verkeersregels, gevaarherkenning en zuinig rijden.

Certificaat ‘Veilig en Duurzaam op weg’

Om het certificaat ‘Veilig en Duurzaam op weg’ te behalen, moeten bedrijven voldoen aan een aantal voorwaarden. Voor elk niveau is bijvoorbeeld het minimale aantal medewerkers dat actief deelneemt vastgelegd. Dat geldt ook voor de scores die de deelnemende medewerkers behalen via het e-Driver-platform.

Score Evides

In 2017 scoorde Evides 86% op milieubewustzijn, 74% op verkeersinzicht en 71% wegenverkeerswet via het e-Driver-platform. Het gemiddeld verbruik van onze bedrijfs-; en leaseauto’s is sinds de invoering van E-driver gedaald naar 7,04 liter per 100 km. Daarmee zit Evides onder het gemiddelde van 7,13 liter per 100 km van alle deelnemers aan e-Driver. Evides vindt in e-Driver de oplossing om medewerkers bewuster, veiliger en duurzamer te laten deelnemen aan het verkeer. Het streven van Evides is om op korte termijn ook certificaat 2 en 3 te behalen.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.