Evides Waterbedrijf ondersteunt Statiegeldalliantie

Mensen die wandelen in waterwingebied van Evides

Inleveren van flessen en blikjes voorkomt plastic zwerfafval en gaat vervuiling tegen van het milieu. Dit draagt bij aan behoud van schone bronnen voor de productie van drinkwater. Daarom ondersteunen wij Statiegeldalliantie.

Inleveren

Van de miljoenen flesjes en blikjes die jaarlijks over de toonbank gaan, belandt nog altijd een aanzienlijk deel naast de vuilbak. Plastic zwerfafval wordt ook hierdoor een steeds groter probleem. Statiegeld is een extra stimulans om lege flessen en blikjes in te leveren.

Duurzaam alternatief

Kraanwater wordt duurzaam geproduceerd en zonder verpakking thuis geleverd. Drink het thuis, of neem het mee in een eigen bidon of duurzame, herbruikbare waterfles. Dit voorkomt plastic afval.

Karaffen en tappunten

Steeds meer restaurants in ons voorzieningsgebied schenken kraanwater. Ze kunnen kosteloos karaffen aanvragen. Ook verschijnen er meer openbare kraanwatertappunten in het straatbeeld.

Schonere leefomgeving

Samen kunnen we zorgen voor een schone leefomgeving en daarmee schone bronnen voor drinkwater. Hoe? Bijvoorbeeld door kraanwater mee te nemen voor onderweg, flessen terug te brengen, afval te scheiden, milieuvriendelijk te tuinieren en medicijnresten in te leveren.

Meer informatie: statiegeldalliantie.org
 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.