Selfies, wandelen, spelen én gratis drinkwater!

Kraanwaterselfie bij Evides Waterbedrijf

Van 5 tot en met 13 mei is het de Week van Ons Water. In heel Nederland worden er leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd. Ook Evides neemt hieraan deel.

Voor bezoekers van de bevrijdingsfestivals Zuid-Holland in Rotterdam en Zeeland in Vlissingen is er op 5 mei gratis kraanwater beschikbaar. Kom bij onze kraanwaterwand een gezond en duurzaam watertje tappen. Bezoekers die in het Evides fotohokje een unieke kraanwaterselfie laten maken, kunnen hier twee kaartjes voor de diergaarde Blijdorp mee winnen. Bekendmaking van de leukste selfie gaat via de Facebookpagina van Evides.

Wandelen voor Water

Woensdag 9 mei, middenin de Week van Ons Water, staat Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht de hele dag in het teken van water. In de ochtend zullen ruim 100 basisschoolleerlingen met 6 liter water op hun rug 6 kilometer door de binnenstad van Dordrecht lopen. Met deze prestatie halen zij geld op voor sanitatieprojecten in Kenia, Oeganda en Tanzania. Evidesmascotte Evi is aanwezig om aan te moedigen.

Waterspelen voor kinderen

Woensdagmiddag, na het wandelen voor water, vinden bij Weizigt van 13.00 uur tot 16.00 uur waterspelen plaats. Kinderen kunnen deelnemen aan allerlei gratis activiteiten. Kom bijvoorbeeld waterdiertjes vangen, doe proefjes met de waterprofessor, waag je aan de spetterende waterspelletjes of knutsel je eigen watertuintje. Ook kun je het levend kraanwaterganzenbord spelen, waarmee je een kraanwaterkwartet kunt winnen.

Het levend kraanwaterganzenbord kun je op 9 mei in de middag ook spelen bij bezoekerscentrum Kraaijenberg te Bergen op Zoom. Hier presenteert Waterpoort zich met waterspelen. Waterpoort is een samenwerkingsorganisatie op het gebied van water, deltanatuur/landschap en erfgoed op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland. Als leverancier van drinkwater onder meer in Zeeland en op de Brabantse Wal is Evides partner in Waterpoort.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.