Nieuwe drinkwatertarieven 2019

Tarieven Evides 2019

Betrouwbaar en veilig drinkwater in Zuidwest-Nederland, dat is waar Evides Waterbedrijf voor staat. Duurzaam geproduceerd en 24/7 thuis afgeleverd.

In 2019 veranderen de drinkwatertarieven. Het vastrecht wordt € 70,02 en de prijs voor 1.000 liter drinkwater komt op € 0,85. Deze bedragen zijn exclusief btw, Belasting op Leidingwater en eventuele precario. De tarieven zijn direct gebaseerd op de vaste en variabele kosten die Evides maakt.

Vast en variabel

Voor het zuiveren en leveren van drinkwater maakt Evides vaste en variabele kosten. Onder de vaste kosten vallen onder meer de kosten in verband met leveringszekerheid – zodat u continu toegang heeft tot drinkwater – en het facturatieproces. Deze kosten worden verrekend via het vastrecht. Met het variabele tarief betaalt u de kostprijs per verbruikte liter.

Milieu

De hoogte van de nota hangt verder af van het drinkwaterverbruik: hoe minder kuub u verbruikt, des te lager de rekening. Door de wijziging in de tarieven heeft u meer invloed op de hoogte van de waternota: zuinig omgaan met drinkwater leidt tot een lagere rekening. Zo heeft milieubewust gedrag ook effect op de portemonnee. Hiermee bevorderen we een laagdrempelige toegang tot drinkwater en efficiënt gebruik van drinkwater.

Wilt u weten wat de nieuwe tarieven voor u betekenen? Maak dan gebruik van onze handige rekenhulp. Zie de Tarievenregeling 2019 voor het totaaloverzicht. 

Eerdere berichten

Samen voor L(W)ater

Op vrijdagmiddag 16 november 2018 organiseerde North Water, een joint venture van Evides Industriewater en Waterbedrijf ...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.