Pompstation Oranjezon feestelijk geopend

Pompstation Oranjezon feestelijk geopend door Ben de Reu en Annette Ottolini

Aan de ingang van natuurgebied Oranjezon is vandaag het gelijknamige drinkwaterpompstation in gebruik genomen. Hiermee kan Evides ook in het drukke toeristenseizoen Walcheren van drinkwater voorzien dat met de juiste waterdruk uit de kraan stroomt.

Op feestelijke wijze openden Ben de Reu, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, en Annette Ottolini, algemeen directeur Evides Waterbedrijf, samen de deuren van pompstation Oranjezon. Het pompgebouw, dat is ingepast in de omgeving, zorgt dat de Walcherse klanten in de toekomst kunnen vertrouwen op een stabiele waterdruk uit de kraan, ook wanneer er in het drukke toeristenseizoen ruim 3000 kuub meer drinkwater wordt verbruikt.

Natuur krijgt de ruimte

Oranjezon is een bijzonder natuurgebied, met veel verschillende soorten planten en dieren. Het pompstation staat bij de entree van het natuurgebied en sluit aan bij het landschap. Een duinpan en begroeiing bedekken het grootste deel van het nieuwe pompstation, dat zes keer zo groot is als het deel dat we bovengronds zien. Hierin bevinden zich onder andere de pompen en een groot reinwaterreservoir voor ruim 2000 kuub gezuiverd drinkwater.


Juiste waterdruk

Het kraanwater op Walcheren is gemaakt van grondwater afkomstig van de Brabantse Wal. Om het drinkwater, via het kilometerslange leidingnet, met een stabiele waterdruk uit de kraan te laten stromen zijn pompstations nodig. Zeker in het drukke toeristenseizoen. Pompstation Oranjezon zorgt hiervoor op Walcheren én Noord-Beveland. Hierdoor hebben de inwoners, maar ook alle vakantiegangers in vakantiehuisjes, op campings en in hotels de juiste waterdruk uit de kraan.*

 

* Aan het leidingnet richting Westkapelle wordt momenteel gewerkt, waardoor de waterdruk in Westkapelle bij warme dagen in 2018 nog niet altijd optimaal is.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.