Spuien in Vlaardingen

Monteurs aan het werk

Evides Waterbedrijf start op 15 oktober 2018 met spuiwerkzaamheden in Vlaardingen Oostwijk, Centrum en Westwijk. Dit is gebruikelijk onderhoudswerk aan het leidingnet waarbij we de kleine, losse deeltjes wegspoelen. Zo heeft u ook in de toekomst schoon en betrouwbaar drinkwater.

De werkzaamheden vinden overdag plaats en duren naar verwachting tot begin december. Als we bij u in de buurt aan het werk zijn, heeft u kans op bruin water en een wisselende waterdruk. Dat duurt dan maximaal enkele uren.

Wat is bruin water?

Bruin water is kraanwater dat niet helder van kleur is. Het is niet erg als u het drinkt, het is niet schadelijk voor uw gezondheid. De kleur komt door ijzer- en eventueel mangaandeeltjes uit de leidingen. Deze mineralen hebben zich eerder afgezet in het leidingnet en kunnen loskomen als de stroomrichting of -snelheid plotseling verandert.

Na het spuien: ons advies

Als u de kraan een paar minuten laat doorlopen, is het probleem meestal verholpen. Vang het water zo veel mogelijk op en gebruik het in en om het huis. Wel adviseren we u om op te letten met de witte was. Zie voor tips onze veelgestelde vragen

Wanneer bij u in de buurt?

Op waterstoring.nl vindt u meer informatie over de werkzaamheden en ziet u wanneer we bij u aan het werk zijn zodat u rekening kunt houden met de kans op bruin water.

Onze excuses voor het ongemak!

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.