Succesvolle Week van ons Water

Tijdens de afgelopen Week van ons Water van 17 tot 24 oktober heeft Evides zich op verschillende plaatsen in haar verzorgingsgebied en op diverse manieren gepresenteerd.

Bestuurders trappen Week van ons Water in Delfland af

Allereerst trapten bestuurders van het Netwerk Afvalwaterketen Delfland (NAD) op 17 oktober de Week van Ons Water in Delfland af. Al fietsend, lopend en pratend namen de bestuurders en andere genodigden een kijkje bij bijzondere waterpunten in en om TU Delft en doken zo in de wondere wereld van drink- en afvalwater.

De route startte bij creatief laboratorium ‘Lijm en Cultuur’ en liep via de Waterstraat, de gezamenlijk stand van Dunea en Evides Waterbedrijf en Gemaal Zuid-Plantsoen weer terug naar ‘Lijm en Cultuur’.

 

Nieuw watertappunt Hofstraat geopend

Vervolgens werd op 19 oktober in Dordrecht een nieuw openbaar watertappunt geopend. Iedereen kan hier vers en gezond drinkwater tappen. Met dit tappunt willen de gemeente Dordrecht en Evides Waterbedrijf het drinken van kraanwater verder stimuleren. Tegelijkertijd is een watertappunt goed voor het milieu; mensen kunnen hun eigen herbruikbare bidon of flesje makkelijk en snel vullen. We beperken daarmee de hoeveelheid plastic afval.

 

Evides aanwezig op festival Waterrijk

En tenslotte nam Evides op zondag 21 oktober deel aan festival Waterrijk op de Brabantse Wal. Dit festival was het slotstuk van de Week van ons Water in Zuid-Nederland. Tijdens dit festival op bezoekerscentrum de Kraaijenberg in Bergen op Zoom waren diverse activiteiten en demonstraties rondom het thema water. Ruim 500 mensen werden bij de informatiestand van Evides geïnformeerd over de waterontwikkelingen en het duurzame en lekkere kraanwater.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.