Urban Waterbuffer-concept wint Klimaatadaptatie Challenge

Op het Festival van de Toekomst heeft het Urban Waterbuffer-concept de Klimaatadaptatie Challenge gewonnen.

Bij deze Klimaatadaptatie Challenge stond het voorkomen van overlast door weersextremen centraal. Ruim 100 start-ups hadden hun innovatieve oplossing, waarmee Zuid-Holland beter bestand moet zijn tegen gevolgen van klimaatverandering, ingediend. 

De provincie Zuid-Holland wil de meest toekomstbestendige provincie van Nederland worden. Daarbij zoeken ze oplossingen om Zuid-Holland sterker, slimmer en schoner maken. Als drukbevolkte en laaggelegen delta is Zuid-Holland extra kwetsbaar voor klimaatverandering.

De Urban Waterbuffer Spangen is onderdeel van het Urban Waterbuffer-concept. De Urban Waterbuffer Spangen is gerealiseerd door de gemeente Rotterdam, het Hoogheemraadschap Delfland en KWR in samenwerking met Cruyff Foundation, Evides, Betrokken Spartaan, Sparta en bewonersinitiatief Natuurlijk Spangen.

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.