Urban Waterbuffer Spangen genomineerd: breng nu je stem uit!

De Urban Waterbuffer Spangen is één van de drie genomineerden voor de Waterinnovatieprijs in de categorie ‘Voldoende Water’. Breng nu je stem uit en zorg dat dit mooie en duurzame project de Publieksprijs wint.

Ondergrondse opslag hemelwater

Het regenwater afkomstig van het Sparta stadion wordt opgevangen, met een zandfilter gezuiverd en vervolgens diep in de grond opgeslagen. Sparta zal het water uit deze ondergrondse buffer gaan gebruiken om het kunstgrasveld te besproeien. Doordat dit regenwater niet in het riool terechtkomt, wordt de kans op wateroverlast op straat verkleind. Rotterdam past als eerste deze nieuwe technologie toe in een stedelijke omgeving.

Publieksprijs

Tot en met 25 november is het mogelijk om op de innovaties te stemmen voor de Publieksprijs. De waterinnovatieprijs wordt uitgereikt op 29 november. Via de onderstaande link kom je meer te weten over de waterbuffer en kan je stemmen op dit innovatieve project: https://www.waterinnovatieprijs.nl/project/urban-waterbuffer-spangen/

De Urban Waterbuffer Spangen is gerealiseerd door de gemeente Rotterdam, het Hoogheemraadschap Delfland en KWR in samenwerking met Cruyff Foundation, Evides, Betrokken Spartaan, Sparta en bewonersinitiatief Natuurlijk Spangen.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.