Urban Waterbuffer Spangen officieel geopend

Bij het Sparta-stadion zijn woensdag 20 juni de ondergrondse waterbuffer en het nieuwe Cruyff Court feestelijk geopend. De Urban Waterbuffer is een unieke toepassing met veel voordelen waar Evides Waterbedrijf samen met andere betrokkenen aan heeft bijgedragen. Na de officiƫle opening vond er een buurtfeest plaats voor jong en oud dat samen met de Betrokken Spartaan en Natuurlijk Spangen is georganiseerd.

De Urban Waterbuffer is gerealiseerd onder het Sparta-stadion. Het vangt het regenwater van het stadion op en slaat het op diep in de grond. Rotterdam past als eerste deze nieuwe technologie toe in een stedelijke omgeving. Doordat het regenwater niet in het riool terechtkomt, is de kans op wateroverlast op straat klein. 
 

Besproeien van kunstgrasveld

De waterbuffer combineert een waterzuivering met een opknapbeurt van de omgeving. Bovenop de krattenbuffer, die het water opvangt ligt een Cruyff Court waar de kinderen lekker kunnen voetballen. De filterbak, waar de zuivering plaatsvindt, geeft verkoeling en is een aantrekkelijke ontmoetingsplek op het plein. Het gezuiverde water wordt ook diep in de grond geborgen. Eenmaal opgepompt krijgt het een nuttige toepassing: het besproeien van het kunstgrasveld van het stadion. En tevens draagt de waterbuffer bij aan droge voeten voor de wijk!

Samenwerking

De Urban Waterbuffer is gerealiseerd door gemeente Rotterdam, het Hoogheemraadschap Delfland, en KWR in samenwerking met Cruyff Foundation, Evides, Betrokken Spartaan, Sparta en bewonersinitiatief Natuurlijk Spangen.

Eerdere berichten

Vrouw drinkt in haar tuin kraanwater van Evides

2017 in beeld

Evides Waterbedrijf heeft het jaarverslag 2017 gepubliceerd. In dat jaar is ruim 173 miljoen kuub water gewonnen en gezu...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.