Van de Maas tot de kraan: reportage van RTV Rijnmond

Journalist bevraagt medewerker Evides

Hoe maken we van rivierwater lekker en betrouwbaar kraanwater? RTV Rijnmond ging met ons met stap! Volg het deze week in het nieuws van RTV Rijnmond en RTV Dordrecht.

Diverse medewerkers van Evides laten in een serie van vijf korte afleveringen zien hoe we het rivierwater innemen en hoe de waterzuivering en het transport in zijn werk gaat. Aqualab Zuid, een onafhankelijk waterlaboratorium, legt uit hoe de kwaliteitscontroles plaatsvinden.

Vanavond is de eerste aflevering vanaf 17.00 uur te zien op RTV Rijnmond en om 18.00 uur op RTV Dordrecht. De tv-uitzendingen worden doorlopend herhaald.

Aflevering 1: inname Maaswater

Vanavond in de eerste aflevering laat Daan Spitzers, Regiohoofd Petrusplaat  zien waar we het Maaswater innemen en hoe we de waterkwaliteit controleren. Ad Kuijpers, hoofdanalist hydrobiologie van Aqualab Zuid legt uit welke rol watervlooien hierin spelen.
 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.