Eerste drinkwatertappunt Vlaardingen geopend

Vorige week opende wethouder Arnout Hoekstra van de gemeente Vlaardingen het openbaar drinkwatertappunt aan de Lissabonweg. Hij deed dat samen met de kinderen van IKC De Ark en Evi, de mascotte van Evides. Bij het tappunt kan iedereen het hele jaar door een bidon of flesje vullen met lekker en gezond kraanwater.

De opening was tijdens de ‘Week van de gezonde jeugd’. Water drinken is gezond en past helemaal binnen de JOGG aanpak. JOGG wil een gezonde omgeving creëren zodat jongeren op een gezond gewicht blijven. Water uit de kraan is ook goed voor het milieu omdat er geen verpakkingsmateriaal nodig is.

Vlaardingen krijgt nog drie drinkwatertappunten op plekken waar veel mensen sporten of bewegen: bij Park Nieuwlant nabij CWO, Calisthenics park en Oranjepark nabij het skatepark en het Marnixplantsoen nabij de Heemtuin. Evides Waterbedrijf schenkt deze drinkwatertappunten aan de gemeente Vlaardingen naar aanleiding van het kookadvies in november. De tappunten worden regelmatig gecontroleerd en onderhouden. 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.