We draaien op volle toeren

Moeder en zoon drinken kraanwater van Evides in tuin

Het is al wekenlang extreem droog en warm in Nederland. In onze regio is voldoende drinkwater beschikbaar. Ons advies blijft: drink voldoende kraanwater en gebruik het bewust. Spreid het waterverbruik over de dag en vermijd de piekuren dan houden we samen de waterdruk goed.

Planten sproeien of zwembadjes vullen kan, maar graag buiten de piekuren, 's morgens van 6.00 tot 9.00 en ’s avonds van 18.00 tot 22.00 uur. Kijk voor tips en informatie over watergebruik bij warmte op onze pagina.

Records

Onze drinkwaterproductielocaties draaien op dit moment op volle toeren en regelmatig met een maximale capaciteit. In de laatste week van juli bereikten we een nieuw piekverbruik van deze zomer: er werd 606.851.000 liter drinkwater op een dag geleverd, dat komt overeen met ruim 242 olympische zwembaden. 

Waterkwaliteit staat voorop

Vanwege de hoge temperaturen is er extra aandacht voor de kwaliteit van het drinkwater in het leidingnet. Regelmatig vinden er daarom spui-acties plaats, waarbij we onder hoge druk waterleidingen schoon spoelen. Hierdoor verbetert de waterkwaliteit. Als we de waterleidingen schoonspoelen dan kan dat tijdelijk leiden tot bruin of troebel water. We informeren klanten vooraf als er spui-acties plaatsvinden. Het water dat vrijkomt bij het doorspoelen van de leidingen is niet eenvoudig op te vangen of te gebruiken als drinkwater. Dit water wordt daarom zoveel mogelijk naar rivieren en sloten of eventueel riolen gespoeld. Om ook de kwaliteit in de leidingen in huis goed te houden, adviseren we onze klanten om na hun vakantie de leidingen 1 minuut door te spoelen voordat ze het kraanwater drinken. Door het water te gebruiken in en om huis, vindt er geen verspilling plaats. Kijk hier voor kraandoorspoeltips. 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.