Wereldwaterdag: omroep Zeeland filmt kraanwaterles van Evides

Kraanwater is duurzaam, gezond en niet overal op de wereld zo vanzelfsprekend als in Nederland. Dat mochten de kinderen van de Omnischool de Reiger vandaag zien en beleven tijdens een gastles van Evides Waterbedrijf op Wereldwaterdag.

De kraanwaterles stond in het teken van Wereldwaterdag: een dag gericht op het creëren van meer bewustwording over de nationale en mondiale waterproblematiek. Aanleiding voor Omroep Zeeland om te komen filmen

Niet vanzelfsprekend

Het lijkt zo vanzelfsprekend om dagelijks lekker en betrouwbaar water uit de kraan te hebben maar er komt veel kijken bij het productieproces. En er zijn nog veel landen in de wereld waar schoon drinkwater niet binnen handbereik is. Aan de hand van een uitgebreid educatieprogramma voor basisschoolscholieren vergroot Evides de kennis over kraanwater. Omroep Zeeland maakte opnames tijdens een waterles op Omnischool de Reiger in Heinkenszand. Deze zijn vanaf 17.00 uur te zien op Omroep Zeeland.

Educatietoolkit

Evides biedt gastlessen en gratis lespakketten aan voor basisscholen in Zeeland, Zuid-Holland Zuid en de Brabantse Wal. Vorig jaar is het educatieaanbod vernieuwd en uitgebreid. Naast onze gastles is er nu ook een handige educatietoolkit. Het volledige aanbod is te vinden op evides.nl/educatie

Wereld Waterdag

In 1993 is 22 maart door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldwaterdag. Een dag gericht op het creëren van meer bewustwording over de nationale en mondiale waterproblematiek. Ook Nederland organiseert elk jaar een Wereldwaterdag met diverse activiteiten zoals Wandelen voor Water. Wilt u zelf meehelpen aan betaalbaar en veilig drinkwater wereldwijd? Kijk dan eens op de website van Water for life. Voor € 0,05 per dag kunt u al donateur zijn.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.