101 Evides gastlessen tijdens schooljaar 2018-2019

Gastles Evides

Het einde van het schooljaar 2018-2019 nadert. Met nog een paar gastlessen te gaan, kunnen we terugkijken op een succesvol jaar waarin we maar liefst 101 gastlessen hebben gegeven op verschillende basisscholen binnen ons voorzieningsgebied.

Speciaal voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs in ons voorzieningsgebied bieden wij kosteloos een compleet lesprogramma aan. Tijdens onze gastlessen geven we leerlingen graag mee dat kraanwater gezond en duurzaam is en dat het een zorgvuldig zuiveringsproces ondergaat voordat het uit de kraan komt. Ook dit jaar hebben alle gastdocenten hiervoor weer hun uiterste best gedaan. We hebben 101 gastlessen gegeven voor totaal 2.363 leerlingen.

Educatieaanbod

Onze gastdocenten leren schoolkinderen alles over het belang van kraanwater. Onderwerpen die aan bod komen zijn: wat komt er kijken bij het maken van drinkwater, het bouwen van een eigen drinkwaterzuivering aan de hand van een waterproef en het bewust maken van hoe gezond drinkwater is en hoe belangrijk het is om er bewust mee om te gaan. Voor het komende schooljaar (2019-2020) is het lesmateriaal vernieuwd. Zo is de waterproef iets aangepast, is er een nieuwe informatieposter en hebben we stickervellen met bespaartips toegevoegd.

Meer weten?

Meer informatie en een impressie van ons lesmateriaal is te vinden op onze educatiepagina. Bevindt uw school zich in ons voorzieningsgebied en wilt u een gastles aanvragen? Dat kan direct online. Bent u geen docent, maar wilt u de leerkracht van uw (klein)kind attenderen op ons lesprogramma? Graag! Verwijs ze door naar onze website.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.