61 basisschoolkinderen op waterexpeditie met Evides

Geoweek 2019

Vandaag is de aftrap van de Geoweek waarbij verschillende bedrijven uit de geosector diverse expedities aanbieden. Basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 gaan deze week met ons op waterexpeditie. In ons waterwingebied Huijbergen gaan leerlingen aan de slag met activiteiten die ze zelf kunnen doen onder begeleiding van onze experts.

Programma waterexpeditie

Na ontvangst en een introductie gaan we het veld in voor een ontdekkingstocht. De activiteiten in het veld zijn: peilbuis 'schieten' om de grondwaterstand te meten en het bouwen van een eigen drinkwaterzuivering door middel van een waterproefje. Daarnaast worden ook diverse onderzoeksopdrachten gegeven met behulp van onder andere GPS track.

Beroepsperspectieven

Het doel van de GeoWeek is om leerlingen van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met beroepen die gerelateerd zijn aan aardrijkskunde. Evides sluit hierop aan doordat bovenbouwleerlingen van de basisschool het proces doorlopen voor de keuze van een middelbare school en het uiteindelijke schooladvies dat wordt gegeven. De activiteiten die Evides aanbiedt, maken dan ook onderdeel uit van het dagelijkse werk van onze collega’s die werkzaam zijn in een geografisch gebied, een waterwingebied.

Uitgebreid educatieaanbod

Speciaal voor groep 6, 7 en 8 van het basisschoolonderwijs bieden we kosteloos een compleet en interactief lesprogramma aan. Daarnaast geven we ook interactieve gastlessen van 60 minuten. Een medewerker van Evides vertelt alles over de wereld van kraanwater en gaat met de leerlingen aan de slag met leuke opdrachten en doet ook een waterproef. Bent u zelf geen docent? Attendeer dan een leerkracht van groep 6, 7 of 8 op ons aanbod en verwijs ze door naar onze website.

Geoweek 2019

Eerdere berichten

Medewerker van Evides neemt watermonster

Spuien in IJsselmonde

Evides gaat vanaf 26 mei 2019 het drinkwaterleidingnet in IJsselmonde onder doorspoelen. Dit is gebruikelijk onderhoudsw...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.