9 partijen tekenen voor graafrust Coolsingel

Directeuren staan bij tekenbord voor graafrust Coolsingel

De Coolsingel in Rotterdam is duurzaam en zorgvuldig aangepakt. Afgesproken is dat, zodra de Coolsingel helemaal gereed is in 2021, er de jaren erna niet meer gegraven wordt. ​Om dit kracht bij te zetten, ondertekenden maandag 4 november alle betrokken partijen in de ondergrond deze graafrust, waaronder Robbert Wever, Manager Infra van Evides Waterbedrijf.

De maand november staat bij gemeente Rotterdam in het teken van 'de Onderwereld'. De maand is gestart door met de ondertekening aandacht te geven aan de drukke ondergrond met kabels en leidingen van de Coolsingel.

Minder overlast door samenwerking

Er gebeurt veel in Rotterdam. Jaarlijks vervangt de gemeente zo’n 40 km riolering, Stedin gemiddeld 30 km aan gietijzeren gasleidingen én vele kilometers elektriciteitskabels. En Evides Waterbedrijf vervangt vele kilometers aan drinkwaterleidingen. Door werkzaamheden te bundelen is de overlast minimaal en blijft de stad zo bereikbaar mogelijk.

Illustratie van de ondergrond en bovengrond van de Coolsingel in Rotterdam

Robbert Wever: “Evides werkt al jaren samen met Stedin en de gemeente Rotterdam aan onderhoudsprojecten in de ondergrond. Hierdoor kunnen de drie partijen hun jaarlijkse vervangingsopgave op een efficiënte en afgestemde manier uitvoeren. Zo hoeft de straat maar één keer open en blijft de overlast voor de Rotterdammers beperkt. De graafrust op de Coolsingel is hier een mooi voorbeeld van.”

Lees ook: “Samenwerking Gemeente Rotterdam Stedin en Evides succesvol” 


Eerdere berichten

Eropuit in de herfst

Het is herfst. De blaadjes vallen van de bomen en de dikke jassen kunnen weer aan. De perfecte tijd om eropuit te gaan, ...

Lees meer

Tips voor tuin en balkon

De herfst is in de regel het seizoen van regenbuien. Niet altijd even fijn, maar wel goed voor de natuur. Met onze handi...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.