Het belang van het doorgeven van de watermeterstand

Een keer per jaar vragen wij om de watermeterstand. U krijgt hierover een e-mail of kaart per post. Het doorgeven van een correcte watermeterstand is voor zowel u als voor ons van belang.

Voorkom bijbetalen

Een keer per jaar vragen wij u om de watermeterstand. Als wij uw meterstand weer nodig hebben ontvangt u hierover een e-mail of kaart per post, waarin wij u verzoeken de meterstand door te geven. Met uw meterstand weten we precies hoeveel drinkwater u heeft gebruikt. Zo zorgen we ervoor dat u het juiste bedrag betaalt. 

Zes weken voordat u uw periodeafrekening ontvangt sturen wij u een kaart of e-mail. Het invullen en doorgeven van de meterstand kunt u vervolgens gemakkelijk en snel online doen, op een tijdstip dat u goed uitkomt. Via chat of Whatsapp kan dit natuurlijk ook. Meer informatie over onze contactmogelijkheiden vindt u hier.

Verhuizen

Gaat u verhuizen? Dan hebben we de meterstand van uw oude woning nodig om de eindafrekening in orde te maken. Zo voorkomt u dat u onverwachts moet bijbetalen. Geef ook de meterstand van uw nieuwe woning door op het moment dat u daar intrekt.

Tijdig constateren van eventuele lekkage

Als u de meterstand doorgeeft, is het verstandig om de watermeter ook gelijk even te controleren op lekkages. Wilt u weten hoe? Doe de lek-check. Verder is het zinvol om uw kranen met regelmaat langs te lopen. Een druppelende kraan lijkt vrij onschuldig, maar kan een verlies van 15 liter drinkwater per dag betekenen. Van die hoeveelheid water kunt u eens in de twee weken in bad!

Bewust omgaan met drinkwater

Het gemiddelde waterverbruik is 50 m³ per persoon per jaar. Benieuwd naar uw drinkwaterverbruik? Bekijk het online op Mijn Evides. Vindt u dat u iets teveel verbruikt? Water besparen is gemakkelijker dan u denkt! Zeker als het hele gezin een beetje meehelpt. Zo kan de kleine knop op het toilet al 8.000 liter per jaar schelen. Bekijk hier onze andere waterbesparingstips.

Eerdere berichten

Met Waterpoort naar 2023

Op 10 oktober tekenden 34 partners uit (semi-)overheid, bedrijfsleven en onderwijs ‘Gebiedsgericht werken in Waterpoort ...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.