Drink voldoende kraanwater op warme dagen

Kinderen op hockeyveld drinken kraanwater uit Evides-bidon

Deze week is het tropisch weer in Nederland. Ons advies: drink voldoende kraanwater en ga er bewust mee om! Dat is gezond én duurzaam.

Op warme dagen verliest het lichaam meer vocht dan anders. Het is dus belangrijk om tijdens de warmte voldoende kraanwater te drinken om uitdroging te voorkomen. Water drinken regelt de lichaamstemperatuur, zorgt voor een goede vochtbalans én geeft energie.

Bewust omgaan met ons drinkwater

Het is belangrijk om elke dag bewust om te gaan met drinkwater, maar zeker tijdens warmere perioden. Bij aanhoudende warmte neemt het gebruik van drinkwater namelijk fors toe. De pompen bij de drinkwaterlocaties draaien bij warm weer op volle toeren, maar door de hoge afname door huishoudens en bedrijven kan de waterdruk bij u thuis iets minder worden.

Wat kunt u doen?

Spreid het gebruik van drinkwater over de dag en beperk het gebruik in de piekuren (tussen 6.00 en 9.00 uur en tussen 18.00 en 22.00 uur). Douche korter, stel autowassen uit, beperk het sproeien van de tuin en het bijvullen van een zwembadje. Doen we dat met zijn allen, dan houden we samen de waterdruk op peil.

Bewust omgaan met drinkwater | Evides | Tip 1 - Challenge jezelf: 1 minuut korter douchen  

Tip: Challenge jezelf: 1 minuut korter douchen

Gemiddeld genomen staan wij ruim 8 minuten onder de douche. Een minuutje minder is dan wel mogelijk én bespaart al snel 2.500 liter per jaar!!

Bekijk alle bespaartips

Drinkwater voor onderweg

Vul thuis alvast een flesje of bidon met kraanwater en neem het mee als u op pad gaat. Zo heeft u altijd water voor onderweg. Erg fijn voor in de file of voor als het openbaar vervoer vertraagd is. Mocht u in de buurt zijn van een openbaar kraanwatertappunt, dan kunt u daar natuurlijk ook altijd een flesje bijvullen.

Kraanwaterrecepten

Om het kraanwater nog lekkerder te laten smaken, hebben we vier kraanwaterrecepten samengesteld. Het enige wat u naast kraanwater nodig heeft, is een waterkaraf en wat fruit en/of groenten. Probeer ze alle vier!

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.