Eropuit in de herfst

Het is herfst. De blaadjes vallen van de bomen en de dikke jassen kunnen weer aan. De perfecte tijd om eropuit te gaan, ook met de (klein)kinderen! Daarom hebben wij drie tips voor een dagje weg op een rij gezet. Uitjes waar u water kunt ontdekken én beleven.

Ontdek de waterwereld in Aquarama

Neem een duik in de wereld van het water en ontdek de weg die het aflegt. Bezoek de tentoonstelling 'De weg van het water' in het Aquarama van Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. Bezoekers van alle leeftijden kunnen hier op speelse en interactieve manier leren over (drink)water.

Weizigt biedt naast het Aquarama volop mogelijkheden om te ontdekken, te leren en recreëren: een stadsboerderij met verschillende soorten tuinen.

Maak kennis met de Biesbosch

Op het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam - naast onze productielocatie Petrusplaat - is veel te ontdekken. Zo leert u meer over het verleden, heden en de toekomst van de Biesbosch én van de vele functies die deze unieke omgeving heeft. In een van de ruimtes is er aandacht voor drinkwaterwinning en -levering. Onze drie spaarbekkens - waarin we Maaswater opslaan, dat de grondstof vormt voor de productie van drinkwater - komen hierin ook aan bod!

Kinderen kunnen niet alleen het museum bezoeken maar ook spelen in de Biesbosch Beleving, waar ze onder andere dammen kunnen bouwen. Bovendien is het MuseumEiland een prima uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes door de Noordwaard.

Op bezoek bij de zeehonden in A Seal

Zeehondjes van dichtbij bekijken? Kom dan naar A Seal in Stellendam! A Seal is een stichting waar verzwakte zeehonden verzorgd worden tot ze weer sterk genoeg zijn om terug naar zee te keren. In het bezoekerscentrum kunt u hier van alles over leren. Ook is er een expositie over kraanwater in de regio.

We wensen u alvast veel plezier!

Eerdere berichten

Tips voor tuin en balkon

De herfst is in de regel het seizoen van regenbuien. Niet altijd even fijn, maar wel goed voor de natuur. Met onze handi...

Lees meer

Met Waterpoort naar 2023

Op 10 oktober tekenden 34 partners uit (semi-)overheid, bedrijfsleven en onderwijs ‘Gebiedsgericht werken in Waterpoort ...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.