Gelijkblijvende drinkwatertarieven in 2020

Tarieven evides 2020

Dagelijks kunt u rekenen op betrouwbaar drinkwater uit de kraan. Hiervoor brengen we zowel vaste als variabele kosten in rekening. De drinkwatertarieven voor huishoudens blijven in 2020 gelijk.

Evides Waterbedrijf zuivert en levert 24/7 betrouwbaar en duurzaam drinkwater, dat we bij u thuis afleveren. Ieder jaar stellen onze publieke aandeelhouders (gemeenten en provincies) de tarieven opnieuw vast. De huishoudelijke tarieven voor drinkwater blijven komend jaar gelijk.

Vaste kosten

Voor de toegang tot drinkwater brengen we vaste kosten in rekening. Dit zogeheten vastrecht is een vast bedrag per jaar voor onder anderen aanleg en onderhoud van de waterleidingen en facturatie. Het vastrecht staat los van de hoeveelheid water die u verbruikt en blijft in 2020 € 70,02.

Variabele kosten

Daarnaast brengen we ook variabele kosten in rekening: per 1.000 liter is de prijs € 0,85. Het totaal aan variabele kosten heeft u zelf in de hand: hoe minder drinkwater u verbruikt, des te lager de rekening. Door bewust om te gaan met drinkwater, draagt u bij aan het milieu en u ziet dat terug op uw drinkwaterrekening.

Belasting

Verder betaalt u belasting aan de overheid: Belasting op Leidingwater (BoL). Dit is een milieubelasting waarmee de overheid bewust omgaan met drinkwater wil stimuleren. Ook berekenen wij precario door in gemeenten die dit heffen voor het feit dat er waterleidingen door hun gemeentegrond lopen. Of er precario wordt geheven en hoeveel, verschilt per gemeente. Over de totale kosten op de rekening betaalt u tot slot btw.

Voor sommige diensten – zoals het aansluittarief en de ongemeten levering – gelden in 2020 nieuwe tarieven. Het totaaloverzicht met alle tarieven is terug te vinden in de Tarievenregeling 2020.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.