Kraanwaterlessen voor basisscholen

Speciaal voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs in ons voorzieningsgebied bieden wij kosteloos een compleet lesprogramma aan. Ons educatieaanbod bestaat uit een gastles en een educatietoolkit. Het is interactief en breed inzetbaar.

Gastlessen

Onze gastdocenten vertellen van alles over de wereld van kraanwater. Er wordt verteld hoe gezond en duurzaam kraanwater is en hoe het drinkwaterproces van bron tot kraan in elkaar steekt. Kinderen gaan tijdens een gastles aan de slag met leuke opdrachten, waaronder een waterproef.

Educatietoolkit

Als docent kunt u aanvullend op de gastles het thema verder onder de aandacht brengen met één of meerdere vervolglessen uit onze educatietoolkit. Deze bevat o.a. een handleiding, diverse werkbladen en een digitale waterquiz.

Interesse?

Heeft u interesse in ons educatieaanbod? Bezoek dan onze educatiepagina. Hier kunt u een gastles aanvragen en de educatietoolkit downloaden. Ook voor lagere klassen zijn er leuke spelletjes, kleurplaten en waterproefjes te vinden op deze pagina.

 

Eerdere berichten

Maas Evides

Aandacht voor Maaswater

De Maas kent vele functies. Een ervan is dat ze dient als bron voor de drinkwaterproductie. Voor Evides is de Maas de be...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.