Meer water drinken door 'Suikerklontjes-challenge'

Kinderen op hockeyveld drinken kraanwater uit Evides-bidon

Duizenden Rotterdamse kinderen doen deze week mee aan activiteiten die in het teken staan van een gezonde levensstijl. Het thema van deze Lekker Fit!-week is dit jaar 'water'.

Drinkwater bevat geen calorieën, maar wel belangrijke bouwstoffen als mineralen en calcium. Het is gezonder dan cola. Een glas cola bevat maar liefst zo'n zes suikerklontjes. Dit soort weetjes leren kinderen deze week op 89 Rotterdamse basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Dat gebeurt tijdens de Lekker Fit!-week (van 8 tot en met 12 april).

Voorlichting belang schoon drinkwater

Bij alle activiteiten van de editie van deze jaarlijkse themaweek drinken de kinderen water. Evides bezoekt scholen om voorlichting te geven over het belang van schoon drinkwater. Leerlingen kunnen ook deelnemen aan een Suikerklontjes-challenge waardoor ze worden uitgedaagd om meer water te drinken. Ze mogen suikerklontjes in een persoonlijke bak doen als ze in hun pauze water drinken in plaats van zoete drankjes. De leerling met de meeste suikerklontjes wint een bidon.

Leven lang voordeel

Gezonde voeding en meer bewegen zijn elk jaar belangrijke onderwerpen tijdens de Lekker Fit!-week. Gemeente Rotterdam - de organisator van deze week - wil dat alle kinderen en jongeren de kans hebben om gezond op te groeien. Als zij op jonge leeftijd al gezond eten en bewegen dan hebben ze daar hun hele leven lang voordeel van.

Meer informatie?

Bezoek de website Rotterdam.nl voor het volledige artikel over de Suikerklontjes-challenge. Meer informatie over de Lekker Fit!-week kunt u vinden op de website www.rotterdamlekkerfit.nl. Bent u docent en wilt u uw leerlingen van alles leren over kraanwater? Maak dan gebruik van ons educatieaanbod.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.