Mooie wateruitdagingen door Blankenburgverbinding

Blankenburgverbinding

Waar Rijkswaterstaat straks de nieuwe Blankenburgverbinding gaat aanleggen, liggen nu nog waterleidingen van Evides. De nieuw aan te leggen A24 gaat via een landtunnel en een watertunnel de A20 bij Vlaardingen verbinden met de A15 bij Rozenburg. In aanloop naar de aanleg van de Blankenburgverbinding zijn we al jaren aan het werk om drinkwaterleidingen te verleggen en aan te passen.

Het werk aan de Blankenburgverbinding is bijzonder. Daar zijn onze techneuten het over eens. "We werken in misschien wel het grootste knooppunt van Nederland met wegen, tunnels, kabels en leidingen. Als je van infra, techniek en een uitdaging houdt, dan is dit de jackpot", aldus Niels Riem Vis, programmamanager Blankenburgverbinding bij Evides.

De belangen zijn groot

Leveringszekerheid, drinkwaterkwaliteit en efficiënt werken zijn belangrijk voor Evides. Maar we hebben ook oog voor de omgeving waarin we werken. Denk aan het behoud van natuurkwaliteit, veiligheid en de impact van werkzaamheden op omwonenden en passanten. Riem Vis: "Werken aan leidingen doen we niet zomaar, daar gaat veel rekenwerk en overleg met de omgeving aan vooraf. Denk aan gemeenten, andere netbeheerders, natuurbeheerders en omwonenden. Dat doen onze gebiedsbeheerders heel zorgvuldig, want daar hebben we tijdens de uitvoering veel plezier van." 

Niet alleen oog voor euro’s

Moet een leiding drie keer uit gebruik of kunnen we slim combineren zodat het maar één keer hoeft? Is het mogelijk om horizontaal te boren in plaats van sleuven te graven? Dat is namelijk minder belastend voor de omgeving en verstoort de natuur niet. Kunnen we omleidingen voor het verkeer voorkomen of samenwerken met andere nutsbedrijven? "Zo maken we steeds de balans op van wat het oplevert en wat het kost. En dat gaat zeker niet alleen over euro’s", aldus Riem Vis.

Tien deelprojecten

Op dit moment zijn vier projecten voor de Blankenburgverbinding in voorbereiding of gaan binnenkort in uitvoering. Hier kunnen nog enkele projecten bijkomen. We verwachten de laatste projecten in 2020 af te kunnen ronden. Zo kunnen we onze klanten ook in de toekomst betrouwbaar en duurzaam drinkwater leveren. Ook al gaan er miljoenen m³ drinkwater per jaar door deze leidingen, de uitvoering van de werkzaamheden kan zonder noemenswaardige leveringsonderbrekingen voor de klanten.

Meer informatie?

Wil je meer lezen over de Blankenburgverbinding? Bezoek dan de website van Rijkswaterstaat.

Werken bij Evides?

Op zoek naar een uitdagende baan? Neem dan eens een kijkje bij Werken bij Evides.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.