Spuien in Schiedam en gedeelte Rotterdam

Evides gaat vanaf eind september het drinkwaterleidingnet in Schiedam en een gedeelte van Rotterdam (Spangen, Tussendijken, Oud-Mathenesse en Witte Dorp) doorspoelen. Dit is gebruikelijk onderhoudswerk aan het net. Zo heeft u ook in de toekomst schoon en betrouwbaar drinkwater.

De totale werkzaamheden duren tot het eind van het jaar, afhankelijk van de weersomstandigheden. De eerste twee weken zijn we aan het spuien in Rotterdam en daarna in Schiedam. Als we in uw buurt aan het werk zijn, heeft u een kleine kans op bruin water en een wisselende waterdruk.

Bruin water: ons advies

Door ijzer- en mangaandeeltjes - die loskomen door het spuien - kan het kraanwater een wat andere kleur hebben (bruin tot geel water). Dit water kunt u gewoon drinken, het is niet schadelijk voor uw gezondheid. Wel adviseren we u om op te letten met de witte was als we in uw buurt aan het werk zijn. Laat de kraan goed doorlopen als u helder water wilt. 

Waterbespaartip - Vang water op  

Tip: Vang het water op

Het water dat u doorspoelt, kunt u natuurlijk nog wel gebruiken voor verschillende klusjes. Vang het water daarom op en maak de planten binnen én buiten ook weer blij. Wel zo duurzaam!

Bekijk alle bespaartips

Bewust met ons drinkwater

Een betrouwbare waterkwaliteit nu en in de toekomst staat voorop bij Evides. We brengen het water dat vrijkomt waar mogelijk de natuur in naar een sloot of rivier. Als dat niet gaat, voeren we het af via het riool.

Onze excuses voor het ongemak.

Meer informatie?

Op Waterstoring.nl kunt u zien wanneer we in úw buurt aan het werk zijn. Wilt u meer lezen over de kwaliteit van uw drinkwater? Bezoek dan de pagina Waterkwaliteit en hardheid.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.