Start bloemenactie voor de bij!

The Pollinators bundelen krachten in aanloop naar de grootste zaaiactie ooit tijdens Nationale Zaaidag op 22 april. Samen met tientallen bedrijven, organisaties en instellingen, strijden we als Evides voor behoud van de bij en daarmee de biodiversiteit. Op 23 januari gaven we met elkaar in de Tolhuistuin in Amsterdam het startsein van de campagne.

Tijdens de bijeenkomst werd het belang van zaaien voor de bij nog eens benadrukt. Spreker Jaap Molenaar van de Bijenstichting en initiatiefnemer van Nationale Zaaidag: “55% van alle bijensoorten in Nederland staan op de rode lijst. Dit betekent dat ze ernstig bedreigd of bijna uitgestorven zijn”. Als voldoende gevarieerde voeding over het hele land verspreidt, kunnen meer bijen overleven en hun belangrijke werk als bestuivers doen.

 

Voedselbank voor bijen

Om zoveel mogelijk bloemen te zaaien op de Nationale Zaaidag vragen The Pollinators alle leden van de coalitie om Voedselbank voor Bijen te worden. Dit houdt onder meer in dat ze biologische zaden voor een wilde bloemenmix verspreiden onder hun klanten, relaties en medewerkers. Hoe groter de coalitie, hoe meer er uiteindelijk gezaaid wordt. Pollinators founder Tom van de Beek: “Ons doel is dat ten minste 50 partijen aanhaken bij deze actie. Zo hebben we samen een gigantisch bereik, en bovendien maken we het samen ook mogelijk voor particulieren om Voedselbank voor Bijen te worden. Met een mediacampagne die start in maart willen we zoveel mogelijk mensen activeren om iets te doen voor onze bestuivende diersoorten.”

Deelnemers coalitie

De Bijenkorf, Greenchoice, Evides Waterbedrijf, Erasmus Universiteit Rotterdam, PWN, Wijzonol, de Bijenstichting, BMWi, ABN AMRO, gemeente Leiden, De Traay, Paper on the Rocks, Triodos Foundation, Diamond Point, Interface, The Tipping Point Foundation en Nudge. 

Wil uw bedrijf, organisatie of instelling onderdeel worden van de Nationale Zaaicoalitie? Neem hiervoor contact op met The Pollinators via info@thepollinators.org

Bijenhotels

Evides al langere tijd bezig voor de bij. Ons duurzame terreinbeheer is mede gericht op het behouden van bloemrijke graslanden waarin insecten nectar kunnen verzamelen. Ook staan er 14 bijenhotels op onze zuiveringslocaties waar allerlei insecten een rustplaats kunnen vinden en eitjes kunnen afzetten. Die bijenhotels staan onder andere op Kralingen, Petrusplaat, Baanhoek en Braakman. Alles draagt bij aan een schoner milieu en verrijking van de natuur, op land en in het water, de bronnen van ons drinkwater.
 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.