Start de lente met milieuvriendelijk tuinieren

Milieuvriendelijk tuinieren

De lente is officieel begonnen. En dat betekent voor velen weer aan de slag met de tuin, het balkon of het terras. Met een aantal handige onkruidbestrijdingstechnieken is het mogelijk om het onkruidvrij te houden en zo milieuvriendelijk mogelijk te tuinieren. En dat zonder het gebruik van chemische middelen.

Milieuvriendelijke tips

  • Bestrijd onkruid door water uit de waterkoker, pan of ketel tussen de tegels te gieten.
  • Schrob groene aanslag gemakkelijk van het terras of het balkon met heet water, of gebruik een hoge drukspuit.
  • Gebruik gereedschap, zoals schoffels, krabbers, (elektrische) borstels of branders om gemakkelijk het onkruid te verwijderen.
  • Veeg regelmatig de verharding. Dit zorgt ervoor dat zand en zaden wegblijven.
  • Plant bodembedekkers dichtbij elkaar in de tuin waardoor onkruid geen kans krijgt.
  • Dichte beplanting verhindert het kiemen van onkruidzaad.
  • Schoffel niet te vaak om te voorkomen dat steeds een nieuw kiembed voor onkruidsoorten ontstaat. Het is beter onkruid te plukken, zodat de gehele wortel meekomt.

Chemische middelen overbodig

Met deze tips is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen niet meer nodig. Zo wordt voorkomen dat schadelijke stoffen wegstromen in bodem, sloten en ander oppervlaktewater. Door een natuurvriendelijk tuin- en terrasbeheer dragen we allemaal bij aan het milieu en aan schone bronnen voor drinkwater.

Eerdere berichten

Waternieuws op komst!

Houd uw mailbox in de gaten, want op 21 en 22 maart, rond Wereldwaterdag versturen we onze voorjaarseditie van de digita...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.