Terug van vakantie? Spoel de kraan door!

Kraan doorspoelen | Evides Waterbedrijf

Wanneer kraanwater langere tijd stilstaat in uw leidingen, loopt de kwaliteit wat terug. Komt u thuis van vakantie? Spoel dan direct uw drinkwaterleidingen goed door. Doe dit 1 minuut en u krijgt weer lekker, vers drinkwater van goede kwaliteit!

Waterbespaartip - Vang water op  

Tip: Vang het water op

Het water dat u doorspoelt, kunt u natuurlijk nog wel gebruiken voor verschillende klusjes. Vang het water daarom op en maak de planten binnen én buiten ook weer blij. Wel zo duurzaam!

Bekijk alle bespaartips

Voorkom inademing waterdruppeltjes

Let bij het doorspoelen van de douchekop of tuinslang met sproeier op dat er geen waterdruppeltjes in de lucht komen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een washandje over de sproeikop te plaatsen. Zo voorkomt u dat u de waterdamp inademt die mogelijk kan leiden tot een legionellabesmetting met een longontsteking of de zogeheten veteranenziekte als gevolg.

Meer weten?

Neem een kijkje op onze pagina ‘Kraan doorspoelen’ voor meer informatie. U vindt hier onze doorspoelinstructie, een animatie over uw kraan doorspoelen of download en print onze kraanhanger met doorspoelchecklist die u kunt gebruiken als geheugensteuntje voor als u thuiskomt.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.