Vorst in aantocht: voorkom schade!

Volgens de weerberichten is er vorst in aantocht! Sluit en tap daarom uw buitenkranen af en isoleer de watermeter en hoofdkraan als u dat nog niet heeft gedaan. Jaarlijks ontstaan er in de winterperiode veel lekkages doordat deze bevriezen. Overlast en hoge kosten zijn het gevolg.

Vooral bij aanhoudende vorst neemt de kans op schade toe. Bij ruimtes die onverwarmd zijn, weinig geïsoleerd of een ventilatierooster hebben dat rechtstreeks in contact staat met de buitenlucht is het risico op bevriezing groot.

Ons advies

  1. Isoleer de watermeter en hoofdkraan 
  2. Sluit en tap uw buitenkranen af

Bekijk de uitgebreide instructie over isoleren en aftappen.

Toch een bevroren watermeter of hoofdkraan?

De watermeter is eigendom van Evides, wij vragen u er zorgvuldig mee om te gaan en deze te beschermen tegen vorst. Als de watermeter of hoofdkraan bevriest, kan er geen of weinig drinkwater de binnenleidingen instromen waardoor er het ook niet of nauwelijks uit uw kraan komt. Een bevroren watermeter moet u na bevriezing laten vervangen. Deze werkt na ontdooiing niet meer of is niet meer betrouwbaar.

Een bevroren watermeter of hoofdkraan vervangt een Evidesmonteur door een nieuwe, zodat het kraanwater weer snel te gebruiken is. De kosten voor vervanging zijn voor de klant.

Eerdere berichten

Vrouw drinkt thuis kraanwater

Gezond met water in 2019

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent dat er weer volop aandacht is voor goede voornemens. Een van de meest ge...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.