Maaswaterkwaliteit in het nieuws

Foto van spaarbekken Maaswater Evides

Zondag 10 november was de kwaliteit van het Maaswater landelijk in het nieuws. Het ging over de innamestop van Maaswater door Evides Waterbedrijf in verband met een te hoge concentratie prosulfocarb, een onkruidverdelger.

Innamestops

Evides heeft inderdaad sinds afgelopen vrijdag een innamestop van Maaswater ter hoogte van Keizersveer. Ook waterbedrijven WML en Dunea hebben een innamestop. Volgens Rijkswaterstaat is de stof in België in de rivier terecht gekomen. Rijkswaterstaat onderzoekt de bron van de vervuiling.

Biesboschsysteem

De innamestop door Evides is uit voorzorg. Er zijn inderdaad iets verhoogde concentraties van de stof gemeten. Doordat we de voorraadbekkens in de Biesbosch hebben, kunnen we eenvoudig tijdelijk stoppen met de inname van Maaswater. Innamestops zijn niet uitzonderlijk, dat doen we zeker tien keer per jaar.

Schone bronnen

Tegelijkertijd zijn dit soort stoffen ongewenst in onze bron voor drinkwater. Dit geldt voor de 4 miljoen consumenten in Nederland die afhankelijk zijn van Maaswater en voor de ecologie van de rivier. We zijn blij met de aandacht voor onze bron.

Eerdere berichten

Eropuit in de herfst

Het is herfst. De blaadjes vallen van de bomen en de dikke jassen kunnen weer aan. De perfecte tijd om eropuit te gaan, ...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.