Week voor de Gezonde Jeugd

Kinderen op hockeyveld drinken kraanwater uit Evides-bidon

Naast bewegen en gezond eten, past water drinken ook bij een gezond leefpatroon. Van 11 t/m 15 maart is het de Week voor de Gezonde Jeugd.

Het drinken van water is gezond en dat willen we graag stimuleren. Wij zijn daarom samenwerkingspartner van diverse gemeenten met programma’s van de organisatie Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Dit zijn de gemeente Hoeksche Waard, Delft, Dordrecht, Goeree Overflakkee, Hellevoetsluis, Rotterdam, Sluis en Vlaardingen. Samen bereiken we meer!

Gezond alternatief

Overgewicht is één van de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. In sommige wijken zelfs één op de drie kinderen. JOGG wil dat veranderen. En wij doen daar graag aan mee. Ons gezonde drinkwater is namelijk een goed alternatief voor suikerrijke drankjes.

Belangrijke bouwstof

In kraanwater zitten mineralen, calcium én het bevat geen calorieën. Het is een belangrijke bouwstof van alle cellen en organen in ons lichaam. Met water drinken versterken we ons afweersysteem. Het helpt bij het verteren en opnemen van ons eten en het regelt onze lichaamstemperatuur.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.