Winnaars Delta Water Challenge bekend!

Winnaars Delta Water Challenge

Zes teams van ondernemers en studenten presenteerden hun innovatieve en duurzame oplossingen, gericht op watervraagstukken aan het publiek op de innovatiemarkt. Dit deden ze tijdens het slotevent van de Delta Water Challenge op 24 januari. De winnaars zijn bekend!

Met de Delta Water Challenge willen we Young professionals stimuleren om nieuwe innovatieve, creatieve, betaalbare en toepasbare ideeën te ontwikkelen om zo een duurzame en vitale Zeeuwse delta te creëren waarin burgers veilig kunnen blijven wonen, werken en recreëren. De Delta Water Challenge is een initiatief van Evides, de Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat en de Hogeschool Zeeland

Urgente uitdagingen

We zochten innovatieve, duurzame oplossingen voor de volgende twee uitdagingen:
1. Hoe kun je de stad toekomstbestendig inrichten, waarbij je rekening houdt met de gevolgen van klimaatverandering?
2. Hoe kun je de kwaliteit en beleving van de Veerse Dam met het aangrenzende gebied tot de Oosterscheldekering als waterkering vergroten?

En de winnaars zijn…

De winnaar van de juryprijs voor de uitdaging 'de Toekomstbestendige Stad' is gegaan naar De Groene Revolutie: Zeeuwse schoolpleinen van het team van IVN Natuureducatie. Dit initiatief streeft naar het vergroenen van zoveel mogelijk schoolpleinen zodat deze kunnen worden benut als een groene speel- en educatieplek en daarmee bijdraagt aan een groenere stad.

De winnaar van de juryprijs voor de uitdaging: 'Kustverdediging Veerse Dam' is gegaan naar het team van Villa de Verbeelding met het visionaire concept 'een dijk van een gebouw geworteld en vertakt in een duin'. Door middel van een speciale structuur is het idee een woon-, werk- en recreatieplek in een duin te creëren.

Het initiatief dat de meeste stemmen van het publiek, zowel online als tijdens het Showcase event, heeft gekregen is Sea Citadel van organisatie BlueO2. Sea Citadel bestaat uit een natuurlijke golfbreker bestaande uit harde en zachte natuurlijke elementen, waarin oester- en schelpdierenbanken zorgen voor een vergroting van de biodiversiteit.

Criteria

De jury, waarin ook Evides werd vertegenwoordigd, koos uit deze zes één winnaar per uitdaging. Bij de beoordeling heeft de jury met name gelet op klimaatbestendigheid, integraliteit, economische impact, ontwikkeling van het team tijdens de challenge én de presentatie. Ruim 500 stemmen werden uitgebracht voor de publieksprijs, zowel online als tijdens het event. Naast de pitches van de deelnemende teams sprak voormalig minister prof. dr. Jacqueline Cramer over 'Water als katalysator van de circulaire economie' en liet architect en winnaar van de Groene Innovatieprijs Veere, Timko Lokerse inspirerende voorbeelden zien van bouwen met en in de natuur.

Werken bij Evides

Zin om je langdurig bezig te houden met interessante watervraagstukken? Neem dan eens een kijken bij Werken bij Evides. We zoeken bijvoorbeeld regelmatig management trainees.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.