Zaai mee voor bloempjes voor de bijtjes!

Nationaal Zaaidag 2019

Op 22 april is het Nationale Zaaidag: de dag waarop Nederland massaal bloemen zaait voor bijen en andere bestuivende diersoorten. The Pollinators zetten speciaal voor deze dag een distributienetwerk op van meer dan 500 voedselbanken voor bijen, oftewel afhaalpunten voor biologisch bloemzaad. 50 organisaties waaronder Evides ondersteunen dit initiatief. Zaai ook mee!

Bijen en andere bestuivende diersoorten kunnen alle hulp gebruiken. Steeds meer onderzoek toont overtuigend aan dat ze sterk in aantallen afnemen. Dat is zorgwekkend, want ze zijn hard nodig voor een gezonde natuur met voldoende biodiversiteit. Ook wij mensen kunnen niet zonder bestuivers: zeventig procent van de gewassen die we eten zijn afhankelijk van bestuiving door bijen of andere insecten.

Haal zaad bij één van de 500 afhaalpunten

The Pollinators komen in actie door in het hele land zaden uit te delen die goed zijn voor miljoenen bloemen vol stuifmeel en nectar. Alle zaden zijn geheel biologisch en bijvriendelijk geteeld. Om al die zaden uit te delen zijn er speciale 'voedselbanken voor bijen' ingericht. Ruim 500 individuen en meer dan 50 organisaties zijn vanaf 10 april afhaalpunt voor zaadzakjes. Kijk op thepollinators.org waar een voedselbank voor bijen in jouw buurt zit en zaai mee op 22 april!

Bijenhotels

Evides is al langere tijd bezig voor de bij. Ons duurzame terreinbeheer is mede gericht op het behouden van bloemrijke graslanden waarin insecten nectar kunnen verzamelen. Ook staan er 14 bijenhotels op onze zuiveringslocaties waar allerlei insecten een rustplaats kunnen vinden en eitjes kunnen afzetten. Die bijenhotels staan onder andere op Kralingen, Petrusplaat, Baanhoek en Braakman. Alles draagt bij aan een schoner milieu en verrijking van de natuur, op land en in het water, de bronnen van ons drinkwater.

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.