Zinkerconstructies geplaatst bij Zwaansheulbrug

Bij de Zwaansheulbrug in Honselersdijk hing in een brugbuis een drinkwaterleiding die Evides Waterbedrijf gaat verleggen. Dit is noodzakelijk omdat de brug aan vervanging toe is en zo zorgen we ervoor dat we nu en in de toekomst drinkwater kunnen blijven leveren in dat gebied. We voeren dit gezamenlijk uit in één project met Westland Infra, omdat zij ook leidingen moeten verleggen. Afgelopen maand zijn hiervoor vier zinkerconstructies succesvol afgezonken en op hun plaats gehesen in een vooraf gebaggerde sleuf.

Westland Infra moet gelijksoortige werkzaamheden uitvoeren aan gasleidingen en middenspanningskabels. Zowel de engineering als de uitvoering van dit project pakken Evides en Westland Infra samen op. Zo kan de uitvoering efficiënt plaatsvinden, met zo min mogelijk overlast voor de omgeving. In augustus zijn we gestart met de werkzaamheden en deze kenden een hoogtepunt toen twee stalen zinkers en twee bundels met diverse kabels en leidingen werden afgezonken.

Robuuste drinkwaterleiding

Om het risico op opwarming of bevriezing van drinkwater en aanvaarschade van de leiding te beperken, had het ondergronds kruisen van watergang De Strijp nadrukkelijk de voorkeur. Gezien de beperkte beschikbare ruimte in het openbaar gebied, zijn we hiervoor uitgeweken naar het naastgelegen terrein. Hier komt een robuuste drinkwaterleiding. 

45 meter

Voor Evides werd voorafgaand eerst ter plaatse een DN400 stalen zinkerconstructie gemaakt. Voor Westland Infra werd een soortgelijke zinkerconstructie DN300 gemaakt voor het transport van gas. Daarnaast zijn er vooraf ook twee bundels met mantelbuizen gefabriceerd voor middenspanning, laagspanning, datacommunicatie en eventuele partijen die in de toekomst De Strijp dienen te passeren. De volledige lengte van de vier zinkerconstructies bedraagt circa 45 meter.

De verwachting is dat de werkzaamheden voor december 2019 zijn afgerond.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.