Zo lang kun je een glas water laten staan

Drinkwater is een dagvers product. Op het moment dat je een glaasje water tapt bij de kraan voldoet het aan de strengste eisen. Lekker, verfrissend en dorstlessend. Buiten de kraan hebben factoren zoals temperatuur, zonlicht en lichaamseigen bacteriƫn invloed op de waterkwaliteit. Kun je het glas water op je nachtkastje de volgende dag nog drinken? En hoe zit dat eigenlijk met ijsblokjes in de vriezer?

Oase voor bacteriën

Na iedere slok van je glas of waterfles introduceer je het water aan jouw lichaamseigen bacteriën. Op zich niets mis mee. Maar met de juiste omstandigheden, zoals een warme auto of een plek vol in de zon, groeien deze bacteriën in sneltreinvaart. Niet echt een fris idee, toch? Daarom is het van belang je glas of fles goed schoon te houden. Minimaal eens per week spoelen met kokend water werkt het beste! En dat glas water op je nachtkastje? Geef het aan de planten en schenk jezelf een vers glas water in. Dat heb je wel verdiend!

De houdbaarheid van ijsblokjes

De vriezer is zowel koel als donker. Je zou daarom verwachten dat ijsblokjes tot in de eeuwigheid houdbaar zijn. Plus, je hebt het water nog niet tentoongesteld aan lichaamseigen bacteriën. Niets is minder waar. Zelfgemaakte ijsblokjes bewaar je maximaal twee weken. Luchtdichte, voorverpakte ijsblokjes kun je maximaal drie maanden later in je cocktail gooien. Hoe dat kan? In de vriezer ligt ook een open zak doperwten, een halve bak ijs en de kipfilets die de barbecue deze zomer niet haalden. Deze voedingsmiddelen geven een vleugje bacteriën af die in de poreuze deeltjes van jouw ijsblokjes gaan zitten. En dat zijn nou net niet de smaakmakers waar jij op zat te wachten.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.