Bewust omgaan met drinkwater, belangrijk!

Bewust omgaan met ons drinkwater, tips

Bewust omgaan met drinkwater is goed voor het milieu. Er komt immers nog wel wat bij kijken om vanuit onze natuurlijke bronnen betrouwbaar drinkwater te maken en te leveren. Op een verantwoorde wijze onttrekken we water aan de natuur; en met de nodige zuiveringsstappen en via een uitgebreid netwerk van ruim 14.000 kilometer aan leidingen zorgen we voor 2,5 miljoen mensen, dat dit uit de kraan komt en veilig en betrouwbaar is.

U kunt hier zelf positief aan bijdragen door bewust en verantwoord met drinkwater om te gaan en de bronnen voor de productie van drinkwater schoon te houden. Bijvoorbeeld door oude medicijnen in te leveren en milieuvriendelijke producten te gebruiken voor de tuin, het balkon en het huishouden. Kortom: ga bewust om met drinkwater, verspil het niet en hou de bronnen schoon.

Evides biedt tien praktische tips, variërend van het gebruik van de ‘kleine knop’ op het toilet, minuten minder lang douchen, kritisch zijn op het waterverbruik in de tuin tot uw auto met beleid te wassen. Waar overigens niet op bespaard dient te worden, is het wassen van de handen om COVID-19 buiten de deur te helpen houden. 

Ontdek onze besparingstips 
 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.