‘De kraan verder open? Die tijd is voorbij…’, zegt Zeeuwse gedeputeerde Pijpelink

Vrouw op het strand bij een vuurtoren

In Nederland hebben we in principe genoeg zoet water. Maar door klimaatverandering zijn er vaker extremen: drogere zomers en periodes met hevige neerslag. In Zeeland heeft dat voor inwoners, ondernemers en boeren grote gevolgen. Het vraagt een andere blik op water om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

‘In het verleden was het normaal om aan overheden en waterbedrijven te vragen om de kraan wat verder open te zetten. Die tijd is echt voorbij,’ dat zegt Anita Pijpelink, gedeputeerde van de provincie Zeeland, met water en natuur in haar portefeuille, in de tweede stakeholder nieuwsbrief van Evides. 

De provincie start dit jaar met het opstellen van een Deltaplan Zoet Water. In dit plan worden regionale initiatieven, pilots en studies rond de beschikbaarheid van zoet water samengebracht in een gebiedsgerichte aanpak.

Lees hier het hele interview

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.