Doorspoeladvies voor gebouwen die tijdelijk niet in gebruik zijn

Kraan doorspoelen

Als gevolg van de RIVM-maatregelen in verband met COVID-19 zijn veel gebouwen tijdelijk gesloten (geweest). Ons advies is om de inhoud van de waterleidingen te verversen door ze goed door te spoelen, ook wanneer er een sterk verminderde afname is geweest.

Veel scholen, kinderdagverblijven en kantoren zijn tijdelijk dicht gegaan als gevolg van de maatregelen tegen COVID-19. Hierdoor zijn de waterleidingen daar weken lang niet gebruikt. Wanneer kraanwater in huizen of gebouwen langere tijd stilstaat, is het niet meer vers en gaat de waterkwaliteit langzaam achteruit.

Nu basisscholen en kinderopvang weer open gaan, adviseren we om de waterleidingen goed door te spoelen. Bij het doorspoelen van de douche: leg de douchekop in een emmer met een doek erop om het inademen van de nevel te voorkomen. Bij het borgen van de drinkwaterkwaliteit achter de voordeur ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaar van de binneninstallatie. Klik hier voor de te nemen maatregelen en meer informatie. Eigenaren van prioritaire installaties, die verplicht een legionellabeheerspakket hebben, adviseren we de legionella-preventie website van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) te bekijken. 
 

 

 

 

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.