2020

Doorspoeladvies voor gebouwen die tijdelijk niet in gebruik zijn

Als gevolg van de RIVM-maatregelen in verband met COVID-19 zijn veel gebouwen tijdelijk gesloten (geweest). Ons advies is om de inhoud van de waterleidingen te verversen door ze goed door te spoelen, ook wanneer er een sterk verminderde afname is geweest.

March 31, 2020
Lopende kraan

Veel scholen, kinderdagverblijven en kantoren zijn tijdelijk dicht gegaan als gevolg van de maatregelen tegen COVID-19. Hierdoor zijn de waterleidingen daar weken lang niet gebruikt. Wanneer kraanwater in huizen of gebouwen langere tijd stilstaat, is het niet meer vers en gaat de waterkwaliteit langzaam achteruit.

Nu basisscholen en kinderopvang weer open gaan, adviseren we om de waterleidingen goed door te spoelen. Bij het doorspoelen van de douche: leg de douchekop in een emmer met een doek erop om het inademen van de nevel te voorkomen. Bij het borgen van de drinkwaterkwaliteit achter de voordeur ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaar van de binneninstallatie.  Klik hier voor de te nemen maatregelen en meer informatie. Eigenaren van prioritaire installaties, die verplicht een legionellabeheerspakket hebben, adviseren we de  legionella-preventie website van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) te bekijken. Bekijk hier de video over het doorspoelen van leidingen na stilstand.

Deel deze pagina
© 2024