2020

Drinkwatertappunt bij het Quackstrand aan de Haringvliet

Ondanks COVID-19 ging een aantal projecten door. Zo ook het project van Staatsbosbeheer in Hellevoetsluis. Hier wilde Staatsbosbeheer bij de herinrichting van het Quackstrand een drinkwatertappunt plaatsen. Er was alleen een probleem, er lag geen distributieleiding bij het Quackstrand…

November 30, 2020
Drinkwatertappunt op het strand met een ondergaande zon

Zo begon een samenwerking om naar de mogelijkheden voor het uitbreiden van het drinkwaterleidingnet te kijken en een project hiervoor op te tuigen.

Er werd gezien dat er een optimalisatie van het drinkwaterleidingnet mogelijk was met diverse lange aansluitingen die door de duinen liepen. Via Staatsbosbeheer werd daarom de aanvraag gedaan om deze aansluitingen te wijzigen. 

Vervolgens is de uitbreiding van de distributie voorbereid, vergunningen aangevraagd en de leiding uiteindelijk aangebracht. Als laatste – maar niet het minste – het openbaar drinkwatertappunt gerealiseerd. 

Hiermee is het cirkeltje van aanvraag tot uitvoering rond en kunnen de bezoekers genieten van lekker drinkwater op het nieuw ingerichte strand van Hellevoetsluis. 

Lees  hier meer over het aanvragen van een drinkwatertappunt. 

Deel deze pagina
© 2024