Drinkwatertappunt op schoolplein De Klinker in Schiedam

Drinkwatertappunt op schoolplein De Klinker in Schiedam

In de voorjaarsvakantie hebben onze monteurs een eerste drinkwatertappunt op een schoolplein geplaatst. En wel op het schoolplein van Daltonbasisschool De Klinker in Schiedam.

De kinderen kunnen nu tijdens het spelen in de pauzes en na schooltijd hun flesje, beker of bidon vullen met lekker fris en gezond drinkwater.

Het schoolplein is onderdeel van de Krajicek Playground, dus ook alle kinderen uit de buurt kunnen gebruikmaken van het drinkwatertappunt.

 

Subsidieregeling voor basisscholen

Water drinken is lekker én gezond. Om het drinken van kraanwater op scholen te stimuleren is er de Subsidieregeling watertappunten. Honderden basisscholen kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor een drinkwatertappunt op het schoolplein. Tussen 9 september en 14 oktober 2019 konden basisscholen hun belangstelling voor de subsidie kenbaar maken. Tot 1 april 2020 hebben zij de tijd om het drinkwatertappunt te laten installeren.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.