Ketelaars: "Open zijn over ons water"

Na 32 jaar heeft Henk Ketelaars (66), manager drinkwatertechnologie en bronbescherming bij Evides afscheid genomen. Voor onze nieuwsbrief (voor stakeholders) maakten we de balans op over waterkwaliteit door de jaren heen en over de uitdagingen wat betreft ongewenste stoffen in de bronnen.

Als Ketelaars iets zou willen meegeven aan de bestuurders met drinkwater in hun portefeuille, dan is dat het vertellen van een eerlijk verhaal. “Ik heb in 32 jaar veel mythes gehoord over de kwaliteit van ons water en over effecten van allerlei stoffen. Ons drinkwater is veilig, gezond en van hoge kwaliteit, en we zijn er - als Evides - open over.

Tegelijkertijd kunnen bronnen, waar wij ons goede drinkwater van maken, nog steeds schoner en moeten bestuurders niet achterover leunen. Ik vind, dat zij zich hard moeten maken om te weten wat er in bronnen terecht komt, waar het vandaan komt. En dat ze aan lozingen strikte, maar realistische eisen stellen. Wat er in niet in zit, hoeft het drinkwaterbedrijf er immers ook niet uit te halen. Dat blijft van alle tijden.’’ 

Lees verder

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.