'Of het nou vriest of meer dan 40 graden is, wij zijn er altijd'

bemanning van de drinkwaterboot van evides waterbedrijf

Wat veel mensen niet weten, is dat Evides de binnenvaart in de Rotterdamse haven van betrouwbaar drinkwater voorziet. In januari startte Evides een vierde route, want door de aanleg van de Tweede Maasvlakte groeide de vraag. We varen – voorzien van zwemvest en veiligheidsschoenen – een ochtend mee op de Waterman met Evidessers Dirk van Meijeren en Henk Bezemer.

In de vroege morgen worden de mannen gebeld. Meestal zijn dat schippers die zo laten weten dat ze drinkwater nodig hebben. Binnenvaartschepen die havengeld betalen, mogen tot 6.000 liter per dag aan drinkwater afnemen. Elke waterboot vaart een vaste route door de haven. Sommige containerschepen krijgen hun drinkwater elke week op een vast moment. Andere bellen via de Marifoon als ze de waterboten zien langsvaren. Jaarlijks levert Evides op deze manier 90.000 kuub drinkwater aan circa 13.000 klanten. Dit in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam.

1.400 liter per minuut

Van Meijeren en Bezemer –  gehuld in wind- en waterdicht jack met geïntegreerd zwemvest – praten graag honderduit over hun werk, terwijl ze richting de eerste klant varen. Ze kennen diens schip en de bemanning goed. ‘Op vol vermogen kunnen we per minuut 1.300 tot 1.400 liter leveren. ‘s Middags varen we met de waterboot weer terug naar onze ligplaats om de watertank te vullen.’

Van Meijeren groeide op in een schippersfamilie en ging naar het schippersinternaat. ‘Mijn opa haalde gewoon water uit het Hollands Diep om te drinken. Dat rivierwater was toen schoner dan schoon. Maar dat kon na een tijdje niet meer door de groei van de bevolking en de opkomst van industrie. De Rotterdamse gemeenteraad heeft toen ingegrepen en besloten dat ook schippers recht hebben op schoon drinkwater.’

Bijzondere band met de haven

De mannen kennen de haven op hun duimpje. En de bedrijven, de boten en de families die er soms al generaties lang komen. ‘Het is prachtig werk. Je vaart ’s ochtends weg, ziet de zon opkomen boven Rotterdam. Of het nou vriest of meer dan 40 graden is, stormt of enorm mist: wij zijn er altijd.’

Een extra route, een nieuw contract

Op 24 januari tekende Evides een contract met Havenbedrijf Rotterdam voor de levering van drinkwater en het starten van een vierde route in het Westelijk Havengebied. ‘Een extra route past in het beleid van het Havenbedrijf om een uitstekende gastheer te zijn voor de binnenvaart, onze belangrijkste verbinding met het achterland. Onderzoek bevestigde de behoefte van de binnenvaart aan een extra drinkwatervoorziening in het westen. Door de aanleg van Maasvlakte 2 en de komst van nieuwe terminals, lig- en wachtplaatsen komen daar veel meer schepen’, aldus Ronald Paul, operationeel directeur van het Havenbedrijf Rotterdam.

drinkwaterboot in Rotterdam

De vierde route wordt bevaren door de DWS 10: deze boot is 24 meter lang en 5,50 meter breed en heeft een capaciteit van 103 kuub drinkwater. Het traject omvat Europoort, Calandkanaal met aangrenzende havens, Maasvlakte, Beerkanaal met aangrenzende havens, Seinehaven, Neckarhaven en Dintelhaven. Het schip heeft voorlopig een ligplaats in de Scheurhaven.

 

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.