Phishing e-mails in omloop

klant leest email berichten op zijn tablet

We hebben recent meerdere meldingen ontvangen van klanten over valse e-mails (phishing). Deze e-mails zijn nep en niet door ons verstuurd. Heeft u zo’n phishing e-mail ontvangen? Maak dan geen geld over en klik niet op de links in de e-mail. Wij zijn op de hoogte van deze e-mails. U hoeft hier om die reden geen contact met ons over op te nemen.

In de phishing e-mail wordt u gevraagd binnen twee dagen een bedrag van € 89,61 over te maken naar een Duits bankrekeningnummer. Maak geen geld over, want dit rekeningnummer is niet van Evides. 

Hoe herkent u deze e-mails?

  • In de tenaamstelling van het Duitse rekeningnummer wordt gesproken over MijnEvidus. 
  • In dit geval worden de e-mails verstuurd namens het F.N.V. en beginnen ze met een verzonnen aanslag- en incassonummer.
  • Er kunnen ook andere phishing e-mails in omloop zijn. Hier vindt u meer tips om phishing e-mails zelf te herkennen. 

    Er is een valse email in omloop naar onze klanten. Evides Waterbedrijf waarschuwt hiervoor.
    Dit is een voorbeeld van de phishing e-mails die verstuurd zijn.

Phishing e-mail ontvangen? 

  • Heeft u een valse e-mail gekregen? Markeer de e-mail dan als spam in uw mailprogramma. Verwijder het bericht vervolgens uit uw mailbox. U hoeft hier geen contact met ons over op te nemen met ons. We zijn hier reeds van op de hoogte.
  • Heeft u geld overgemaakt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en doe aangifte bij de politie.
 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.