Tuinwedstrijd 'Zeeland verandert mee, jouw tuin ook?'

Begin mei is de tuinwedstrijd ‘Zeeland verandert mee, jouw tuin ook?’ gestart. Alle Zeeuwen kunnen hieraan meedoen. De wedstrijd maakt deelnemers bewust van de gevolgen van klimaatverandering.

Er zijn vaker plensbuien, lange droge periodes en hete dagen. Ook in Zeeland. Een tuin of buitenruimte kun je zo inrichten dat je minder last hebt van dat extreme weer. Hoe kun je meedoen? Maak een ontwerp van je ideale klimaatbestendige tuin: bijvoorbeeld een tekening, collage, moodboard of maquette. De hoofdprijs is een tegoedbon voor een tuincentrum naar keuze ter waarde van 150 euro. Er zijn al de nodige inzendingen ingestuurd, maar het kan nog steeds. Inzenden kan tot en met 21 juni 2020.

Op zoek naar mooie voorbeelden

De tuinwedstrijd wordt georganiseerd door de Samenwerking Klimaatadaptatie Zeeland. In deze samenwerking hebben meerdere organisaties in Zeeland en Evides hun krachten gebundeld om ervoor te zorgen dat schade door klimaatverandering zo min mogelijk toeneemt. Het klimaat verandert, daar kunnen we niet omheen. Overheden in Nederland hebben afgesproken dat zij samen met andere partijen ervoor gaan zorgen dat schade door hitte, wateroverlast, droogte en overstromingen zo min mogelijk toeneemt. Daarop letten ze bijvoorbeeld bij de aanleg van nieuwe woonwijken en bedrijventerreinen, het opknappen van bestaande bebouwing. Maar Zeeuwen kunnen zelf ook in actie komen!

Meer weten?

Op www.zeelandverandertmee.nl staat alle informatie over de wedstrijd en de voorwaarden. Op deze website vind je ook meer voorbeelden voor je tuin én andere manieren om je aan te passen aan klimaatverandering.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.