2020

Waterleidingen doorspoelen in delen van Rotterdam

Vanaf 7 september gaat Evides Waterbedrijf in de gebieden Maasboulevard, Blijdorp, Noordereiland en westelijk deel van het centrum van Rotterdam het drinkwaterleidingnet onder hoge druk doorspoelen. Tijdens deze onderhoudswerkzaamheden heeft u als klant een kleine kans op bruin water en een wisselende waterdruk als we bezig zijn in uw wijk.

September 3, 2020
man in oranje hesje bij waterkraan

De werkzaamheden duren circa drie maanden. Op  waterstoring.nl kunt u zien wanneer we in uw wijk aan het werk zijn. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn nodig om u ook in de toekomst schoon en betrouwbaar drinkwater te kunnen leveren.

Bruin water: ons advies

Door ijzer- en mangaandeeltjes – die loskomen door het spuien – kan het kraanwater een gele tot bruine kleur hebben. Laat de kraan goed doorlopen als u helder water wilt. Het is niet erg als u het bruine water drinkt of heeft gedronken; het is niet schadelijk voor uw gezondheid. We adviseren u om geen witte was te draaien als we in uw buurt aan het werk zijn.

Bewust watergebruik

Een betrouwbare waterkwaliteit leveren is van essentieel belang. Noodzakelijke werkzaamheden hiervoor voeren we altijd uit, ook in drogere perioden. Dit doen we uiteraard zo bewust mogelijk. We brengen het water dat vrijkomt waar mogelijk via een plantsoen, sloot of rivier terug de natuur in.

Meer informatie?

Op  waterstoring.nl kunt u zien wanneer we in úw buurt aan het werk zijn. Wilt u meer lezen over de kwaliteit van uw drinkwater? Bezoek dan de pagina Waterkwaliteit en hardheid.

Onze excuses voor het ongemak.

Deel deze pagina
© 2024