Phishing e-mails in omloop

Man zit op de bank met een tablet in zijn handen en kijkt hiernaar

Bij Evides Waterbedrijf vinden we de veiligheid rondom onze website en de accounts van onze klanten erg belangrijk. We hebben signalen ontvangen dat een gering aantal van onze klanten slachtoffer is geworden van internetfraude (phishing). Er zijn verdachte inlogpogingen ontdekt op een aantal Mijn Evides accounts. De klanten om wie het gaat, worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

We hebben signalen ontvangen dat een aantal klanten slachtoffer is geworden van phishing. De meeste vormen van phishing gebeuren via e-mail. Mensen worden daarbij met een e-mail naar een valse website gelokt met het verzoek om bijvoorbeeld ‘de inloggegevens te controleren’. Hierdoor kan de fraudeur meekijken met de inloggegevens en bij persoonlijke gegevens komen.

Hoe herken ik phishing?

De beveiliging van onze systemen is in orde en we zijn continu alert op opvallende activiteiten. Helaas zijn er weleens valse e-mails (phishing, nepmails, fraude) in omloop. Twijfelt u of een e-mail afkomstig is van Evides? Bekijk dan hoe u een phishing e-mail kunt herkennen.

Eerdere berichten

Luchtfoto van een bouwplaats

Gestuurde boring Den Hoorn

Jorte Weij, toezichthouder bij de gestuurde boring in Den Hoorn: “Vanwege de komst van nieuwbouwwoningen aan de Dijkshoo...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.