2021

Weer of geen weer, wees drinkwaterbewust

Hoewel dit voorjaar nogal koel en nat is begonnen, blijft droogte nog steeds een aandachtspunt. Zodra het warmer wordt, komt dit onderwerp ongetwijfeld weer meer in het nieuws. Ons motto is: gebruik drinkwater gerust, maar gebruik het wel bewust.

June 3, 2021
Bewust Banner 2021

Bewust omgaan met drinkwater is goed voor het milieu. Voordat uw drinkwater bij u uit de kraan komt, heeft het een lange weg ondergaan. Het is een natuurproduct, dat Evides grotendeels onttrekt uit de rivier de Maas en oppompt uit de grond. Met de nodige zuiveringstappen maakt Evides er kwalitatief hoogwaardig drinkwater van, dat via een leidingennet van ruim 14.000 km bij 2,5 miljoen consumenten uit de kraan wordt afgeleverd.

Wat kunt u doen?

U kunt het milieu helpen door bewust met drinkwater om te gaan en het niet te verspillen, maar ook door bronnen voor de productie van drinkwater schoon te houden. Dat kan door oude medicijnen nooit door het toilet te spoelen, maar altijd in te leveren bij de apotheek. Ook kunt u uw steentje bijdragen door milieuvriendelijke producten te gebruiken voor de tuin en het balkon. Zo voorkomt u dat er allerlei ongewenste stoffen in het milieu en dus in het water in omloop komen.

In samenwerking met onderzoeksinstituut KWR is een  tool ontwikkeld, waarmee u gemakkelijk in slechts vijf stappen uw eigen verbruik kunt inschatten. Benieuwd hoe u zelf kunt besparen? Wij bieden praktische tips, variërend van het gebruik van de ‘kleine knop’ op het toilet, tot het zo verstandig mogelijk wassen van de auto. Ontdek onze  besparingstips en zie wat u kunt doen.

Deel deze pagina
© 2024