2022

Droogte heeft op dit moment geen gevolgen voor drinkwaterlevering Evides

Het jaar 2022 is, net zoals 2018, een erg droog jaar. In de media verschijnen veel berichten over droogte en mogelijke watertekorten op diverse plekken in Nederland. De droogte van deze zomer heeft tot nu toe geen gevolgen voor de drinkwaterlevering van Evides Waterbedrijf.

August 4, 2022
Vrouw vult glas water onder de kraan.

Evides is goed voorbereid op droogte. We maken voornamelijk drinkwater van oppervlaktewater uit de Maas, wat wij opslaan in onze spaarbekkens in de Biesbosch. In deze bekkens zit een voorraad van 2 tot 3 maanden om drinkwater van te maken. De lage(re) rivierstand heeft op dit moment dan ook nog geen gevolgen voor onze drinkwaterlevering en deze is momenteel in orde.

Ga bewust om met water en spreid uw watergebruik

We vragen onze klanten om altijd bewust en duurzaam om te gaan met het gebruik van drinkwater. Zeker ook nu. Kijk voor alle tips op onze bespaarpagina. In het bijzonder op warme dagen, vragen we onze klanten hun waterverbruik meer te spreiden over de dag. Hierdoor is er minder piekgebruik 's morgens en 's avonds, wat de waterbeschikbaarheid ten goede komt.

Waterkwaliteit in orde

Ons drinkwater komt hoofdzakelijk uit de Maas. De afvoer van de Maas is momenteel aan de lage kant. De kwaliteit van het Maaswater is op dit moment ruim voldoende voor inname.

Evides en droogte in de media

Hoofd Operationeel Waterkwaliteitsbeheer Rob van der Leer bij RTV Rijnmond.

Hoofd Operationeel Waterkwaliteitsbeheer Rob van der Leer bij Omroep Zeeland.

Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen over droogte en onze waterlevering zijn te lezen via deze link.

Deel deze pagina
© 2024