2022

Wereld Waterdag 2022

Vandaag is het Wereld Waterdag. Een internationale dag, in het leven geroepen door de VN, om het belang van betrouwbaar drinkwater onder de aandacht te brengen. En dat is nodig. Want ook al is drinkwater in Nederland vanzelfsprekend, nog steeds hebben ruim 884 miljoen mensen wereldwijd er geen toegang toe.   

March 22, 2022
Twee vrouwen vullen ieder een gele jerrycan met water.

Wereld Waterdag is het uitgelezen moment om stil te staan bij ons eigen verbruik. In Nederland hebben we altijd en overal toegang tot betrouwbaar drinkwater. Dat geldt helaas nog niet voor iedereen. Met onze stichting Water for Life proberen we bij te dragen aan een oplossing.

Verandering

Ruim 884 miljoen mensen op de wereld hebben op dit moment nog geen toegang tot betrouwbaar drinkwater. En maar liefst 2,4 miljard mensen leven zonder toilet. Daar moet verandering in komen en dat doen we graag samen met u. Bewust omgaan met drinkwater betekent niet alleen dat we proberen te besparen, maar ook dat we ons beseffen dat toegang tot drinkwater geen vanzelfsprekendheid is.

Doet u mee en wilt u iemand helpen aan betrouwbaar drinkwater? Dat kan door te doneren via de website van Water for Life.

Water for Life

Water for Life maakt zich sterk voor drinkwater en goede sanitaire voorzieningen in landen waar dat geen vanzelfsprekendheid is. Alle bijdragen aan de stichting worden direct en 100% ingezet voor drinkwaterprojecten in landen waar dat het hardst nodig is. Water for Life legt waterleidingen aan, bouwt watertappunten en toiletten en verzorgt trainingen over hygiëne. Daarmee heeft de stichting al zo’n 1,4 miljoen mensen bereikt en ze blijven doorgaan!

Deel deze pagina
© 2024